TRIPLE-P
Elke van de genoemde vormen van ondernemen zijn gericht op economische prestaties (Profit), met respect voor de sociale kant (People), binnen de ecologische randvoorwaarden (Planet): de TRIPLE-P-benadering.
PROFIT
gaat over het genereren van winst, want het allereerste doel van een organisatie is om financieel gezond te zijn. Anders zal je niet overleven. Toch zijn er ook andere aspecten die hiertoe behoren; denk ook aan het locatiebeleid, werkgelegenheid, politieke betrokkenheid, uitbesteding, investering in de infrastructuur en de economische effecten van je producten of diensten.
PEOPLE
heeft betrekking op het menselijke aspect van je organisatie, het sociaal-ethische gebied. Denk hierbij aan je personeelsbeleid, waar werving en selectie onder valt, maar ook opleidingstrajecten voor je medewerkers, competentiemanagement en de wijze van beoordeling. Tot People behoort ook het naleven en bevorderen van universele mensenrechten (VN) en het respecteren van werknemersrechten (ILO). Dit laatste betreft de Vrijheid van vakvereniging en het recht op collectieve onderhandelingen; verbod op dwangarbeid, kinderarbeid en discriminatie met betrekking tot werk en beroep; het recht op arbeidszekerheid, een leefbaar loon en veilige en gezonde werkomstandigheden; en het in acht nemen van het maximale aantal werkuren. Eveneens behoort eerlijke handel tot deze P: streven naar eerlijke handel voor de toeleveranciers. Het gaat om het betalen van een eerlijke prijs, en eventueel het bieden van een meerprijs, voorfinanciering, afnamegaranties, etc.
PLANET
Het milieu is natuurlijk een groot onderdeel hiervan, maar ook de ontwikkeling van schonere producten, de manier van omgang met genetische manipulatie, en de mate waarin je duurzame technologie toepast behoren allemaal tot deze P. Ook van belang is rekening houden met het welzijn van dieren en respecteren van dierenrechten.